Mindjárt karácsony. Ha kocafutónak keresünk ajándékot, kössük fel a gatyánkat, és olvassuk el az alábbi posztot.

Mi a jó ajándék egy kocafutónak? E kérdés megválaszolásához szemügyre kell vennünk ezen emberfajta lelki alkatát. A kocafutó igazi futónak szereti képzelni magát, kemény sportolónak, aki csak a körülmények (család, munka, időjárás) összejátszása miatt hagyja ki a mai edzést, lelkében repülnek a kilométerek. Ezért olyan ajándékkal kedveskedjünk neki, amely erősíti benne ezt az érzést. Pénztárcánktól függően vehetünk egy hasznos kis apróságot, vagy hi-tech kütyüt, egy a lényeg: legyen exkluzív, adja meg a futók közé tartozás érzését. Álalános szabályként ne vegyünk neki technikai ruhákat, mert az maga szereti megvenni. egyetlen kivétel van, lásd a középkategóriás ajándékötleteknél.

Low budget

Vehetünk neki egy pólót, de semmiképen sem valami ismert márkás terméket, Adidast, de legfőképpen nem Pumát. Az divatmajmoknak való, a kemény futók ilyet nem hordanak. Legyen mondjuk egy Saucony póló, abban bárhol jelenjen is meg, bennfentesnek érzi majd magát, összekacsinthat a többi futóval, és élvezheti a tudatlan külsősök értetlenül bamba pillantásait.

Ha magányos országúti hosszútávfutóról van szó, ajándékozd meg egy RoadID-vel, hogy ha kipurcanna az út szélén, a becsületes megtaláló tudja, hogy kit kell értesíteni. Ha életzben marad, csak elájul, akkor is jó szolgálatot tehet, mert a vércsoporttól kezdve a penicillinallergiáig szinte bármit fel lehet rajta tüntetni. Ja és menő a cucc, aludni is azzal fog.

Ha gyors megoldás kell, elég kiugorni a Decathlonba, ott sok okos apróságot találhatsz, például kulacstartó övet (félmaratontól felfelé, mert rövidebb távnál inkább gáz), csukló- vagy karszütyőt (telefon vagy mp3-lejátszó számára). Ezt a személytelenebb megoldást inkább akkor ajánlom ha a kocafutó nem túl közeli hozzátartozónk.

Kiváló ötlet lehet továbbá egy jégzselészett a gyógyszertárból. A kocafutó rendszeresen megsérül, és a jegeléssel egybekötött tévézés igen férfias esti program.

Ha már van neki mp3-lejátszója, vegyél neki futóknak kifejlesztett headsetet, az nem esik ki a füléből. Ha nincs, lásd a high-end szekciót.

Modest stuff

Vigyázzunk, ebben a szegmensben a legkönnyebb baromságot venni! Semmiképp se vegyünk neki a futás elméletéről meg nagy futóegyéniségekről szóló könyvet, mert az nem menő, és csak frusztrálja.

Itt nyílik tér a személyre szabott cuckók számára. Technikai póló, melegítő, vagy sapka a nevével, vagy valami állat vicces felirattal, amit szinte bárhol rá lehet nyomatni. Fantáziátlanoknak "Fuss, Forest, fuss", jobbaknak "If you want to run with the big dogs, you can't train with the puppies" szlogent, igazi egyéniségeknek pedig a "Szaladjunk, hadd lobogjon..." feliratot javaslom. Ez utóbbi szikrázóan intelligens és lenyűgözően frappáns.

A középkategória zászlóshajója a fejlámpa. Az elfoglalt kocafutónak gyakran csak este nyílik lehetősége edzeni, korán sötétedő őszi-téli estéken egy ilyen lámpával bátran nekivághat a tájnak. Tájékozatlanoknak megjegyzem, hogy itt a Petzl márka a coolest shit.

Ha versenyzőnk vidéki, illetve a falusi romantika megszállottja, akár életet is menthet a Dazer kutyariasztó. Ezzel a kis kütyüvel mérettől függetlenül elriaszthatjuk a postás-, illetve futólábak után áhítozó, utcán vagy réten szabadon kolbászoló dögöket.

High-end

Ha pénz nem számít, akkor most érkezett el a kocafutó elkényeztetésének ideje. Itt találhatók a nagyot ütő holmik. Ha például GPS-es térképet készítő hipermobilt akarsz neki adni, vegyél egy IPhone-t, arra jól letöltheti a mapmyrun mobil verzióját ingyen. Figyelem! Érdemes Tájékozódni, mert nem csak Mac mániások léteznek, akik odaadnák a fél veséjüket egy ilyenért, hanem van ellensznob tábor is. Őket vérig sértheted egy IPhone-nal.

Ha az embered ellensznpb, vagy buzi nagy krumplinak találod az IPhone-t (az is), akkor rafináltabb készülék kell. Ez a Samsung F110. Ez elvileg egy személyi edzéstervező, telefon, szívritmusmérő és mp3-lejátszó egyben. Nagyon menő, fuck the USA, Korea rulez.

Ha a kocafutónk Nike-rajongó, ugyanezt megkaphatjuk a Nike+ rendszertől. Ez annyiban több, hogy egy csipet tehet a csukájába, ami mindenfélét mér, és ha összeköti egy IPoddal, akkor a megfelelő időpontban benyomja neki a powermuzsikát. Kicsit parasztvakításnak tűnik.

Ha kocafutónk szeret zenét hallgatni, tökéletes ajándék lehet egy mp3-lejátszó. Kicsi legyen, nagykapacitású, és ne essen ki a füléből a headset.

Ha ez alapján sem találsz a kocafutódnak ajándékot, akkor béna vagy.

A bejegyzés trackback címe:

https://kocafuto.blog.hu/api/trackback/id/tr44804329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chrispooh 2016.06.23. 12:08:21

Egy ProiD divatos gravírozott karkötő? www.proid.hu
süti beállítások módosítása