A technikai fejlődés lelkes megszállottjaként nem csak az a különböző technikai ruhadarabokat viselem szívesen, de az táplálékkiegészítőket (izotóniás italok, müzli- és energiaszeletek, zselék, tejsavas üdítők) is szívesen fogasztom. néha azonban felülkerekedik bennem egy atavizmus, rég elporladt őseim suttogását vélem hallani a fülemben, akik arra emlékeztetnek, hogy csak egy felegyenesedett állat vagyok, aki a kardfogú tigris elől fut. Ilyenkor félresöpröm a laboratóriumban vegyített szirszarokat, és felütök egy olasz szakácskönyvet. Kata kiváló társam (ebben is), meghökkentő kreativitással használ fel régi recepteket és hoz létre újakat, saját ízlése, illetve kettőnk ízlésének metszete alapján. Íme egy kiváló recept verseny előtti vacsorához:

Lazacos spagetti édesköménnyel

fél hagyma
20-25 dkg lazacfilé
fél édeskömény
8-10 szelet szárított paradicsom
8-10 mini koktélparadicsom
extraszűz olívaolaj
vörös bors

friss bazsalikom

Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, az édesköményt, majd hozzáadjuk a koktélparadicsomokat, és az egészet addig főzzük, amíg a paradicsomok atomjaikra hullanak. Ezután a lazacot kis téglalapokra (a kukacoskodó matekszakosok kedvéért inkább téglatestekre) vágjuk, sóval, vörös borssal és bazsalikommal fűszerezve hozzáadjuk a szószhoz. A halat max 3-4 percig szabad sütni, vagy főzni, különben oda az íze. Ezután beledobjuk a zsülienre vágott szárított paradicsomszeleteket, és még kábé 1 percig rotyogtatjuk. Ezzel készen is van a szósz. Mi spagettivel esszük, de al dente elkészített farfalléval, pennével vagy fusillivel is fogyasztható, a tetejére indokolt némi reszelt vagy forgácsolt parmezánt szórni.

Ugyan verseny előtt alkoholt nem nagyon szoktak inni, ezt a kaját istenkáromlás jó olasz vörösbor nélkül inni. Személyes kedvencem a Primitivo nevű fajta (amerikában Zinfandel, mert az ő fülükben rosszul cseng az olasz elnevezés). Szóval egy pohár borocskától még nem dehidratálódunk vészes mértékben, ha meg igen, az se baj, mert reggel már újra a technokrata kel fel az ágyból, és úgyse indul neki a versenynek egy lityi Isostar nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://kocafuto.blog.hu/api/trackback/id/tr96939224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása